Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213

Předvánoční spaní ve škole 6.B

2. ledna 2022

Abychom si užili předvánoční atmosféru a strávili spolu čas ve škole, ale zároveň „mimo školu“, tak jsme ze čtvrtka 16.12. na pátek 17.12. spali ve škole.

Sešli jsme se již za podvečerního šera kolem páté, vybalili spacáky a karimatky, připravili si místa na spaní. A to nejen ne zemi, ale vzniklo i pár „bunkrů“ z lavic a stolů.

Když jsme měli vybaleno, zahráli jsme si  hry a vyrazili na večerní procházku po městě. Jelikož naše kroky vedly na kebab, zabili jsme dvě mouchy jednou ranou – navečeřeli jsme se a ještě si prohlédli osvětlený Krumlov.

Po návratu již naše zvědavost, co se skrývá v balíčcích pod stromečkem, byla tak silná, že jsme se vrhli na rozbalování.

Společnost nám dělala (a to během celého adventu“ spousta světýlek, všude po třídě. Také jsme si přinesli spoustu cukroví a jiných dobrot. Užívali jsme si atmosféru pomalu se blížících Vánoc.

A jelikož byl již večer a zůstali jsme ve škole sami, využili jsme možnost prázdné  tělocvičny a zahráli si vybíjenou.

Co by to bylo za akci, kdyby nedošlo na zkoušku odvahy, ani „spaní ve škole“ nebylo výjimkou. Vánoce jsou však svátky klidu, tudíž na žádné strašení nedošlo, tedy alespoň zpočátku. Dvojice se jedna po druhé pouštěly na okruh po temných chodbách školy, cestu ukazovaly svíčky. Na konci čekal malý vánoční stromeček s drobným dárečkem pro každého odvážlivce, který trasu absolvoval. I když se někteří báli, nakonec se všichni odhodlali a cestu prošli. A tak nás to nadchlo, že se následně střídaly různé skupinky, které stále znovu procházely po temné škole. Nakonec došlo i na nějaké bafnutí a dívky, nám málem zbořily školu. 🙂

Večer jsme zakončili filmem. Moc jsme toho nenaspali a tudíž pátek byl v duchu vánoční pohádky, povídání a zkrátka toho být spolu.

Základní škola T. G. Masaryka © 2024 | Prohlášení o přístupnosti