Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213

Projekt „Celá škola čte“ 3. ročník

19. ledna 2022

Na začátku šk. roku 2021/2022 jsme odstartovali v pořadí již třetí ročník našeho úspěšného projektu „Celá škola čte“. Pokyny k letošnímu ročníku dostali žáci opět v podobě letáku na začátku školního roku.

Čtení, čtenářství a čtenářskou gramotnost u našich žáků podporujeme, protože

Žáky ve čtení podporujeme, ale při výběru knih jim necháváme svobodu. Cílem tohoto projektu je, aby děti četly, aby jim čtení přinášelo příjemné zážitky a aby se knihy staly samozřejmou součástí jejich každodenního života.

Někteří žáci už přečetli tolik knih, že se jim těžko hledá další, která by je zaujala a bavila. Využít mohou aplikaci čtenářský metr, která nabízí dětem knihy různých žánrů podle věku a zájmů.

Cela_skola_cte - ctenarsky-metr

Novinkou v projektu je možnost vytvořit s knihou zajímavou fotku 📸📚, která se bude vztahovat k jejímu názvu či obsahu, a získat tak bonusových 25 bodů. Této možnosti se chopily zejména děti na 1. stupni. Podívejte se na následující výběr takových fotografiích. Při jejich pořizování se děti nejen zamyslely nad propojením svého světa se světem své knihy, ale rozhodně také pěkně pobavily.

Jaké je průběžné skóre všech tříd, zjistíte z následujícího grafu. Každý měsíc se aktualizuje a najdete ho také zde. Do konce letošního ročníku zbývají přibližně 4 měsíce. Nic tedy ještě není jisté.

Projekt_cela_skola_cte - Prubezne-vysledky-prosinec-2021

Mgr. Tereza Šimečková (koordinátorka projektu „Celá škola čte“)

Základní škola T. G. Masaryka © 2024 | Prohlášení o přístupnosti