Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213

Renesanční Krumlov 7. B

18. června 2023

Renesanční Krumlov 7. B

V rámci hodiny dějepisu se třída 7. B vypravila na dějepisnou procházku do historického centra Českého Krumlova. Do připravených pracovních listů žáci zapisovali odpovědi na otázky týkající se historických maleb, významných domů, architektonických prvků a dalších faktů spojených s krumlovskou renesancí.

Procházku nám sice komplikovalo velké množství aut projíždějících městem a davy turistů všech věků i národností. Ale nakonec se nám podařilo na všechny otázky najít odpověď (římské číslice na Budějovické bráně opravdu nejsou, rytíř drží meč v pravé ruce 🙂 a krakorce se měly počítat na celém domě).

Vyšlo i letní počasí, takže jsme velmi rádi strávili chvíli odpočinkem ve stínu. Ještě společná fotografie a návrat do školy. Je rozhodně zajímavé projít si město se zdviženou hlavou a potěšit se pohledem na sice již dávnoletou, ale stále živou historii.

V. Němcová

Renesanční_Krumlov - Renesancni-Krumlov-08 Renesanční_Krumlov - Renesancni-Krumlov-03 Renesanční_Krumlov - Renesancni-Krumlov-06 Renesanční_Krumlov - Renesancni-Krumlov-04 Renesanční_Krumlov - Renesancni-Krumlov-07 Renesanční_Krumlov - Renesancni-Krumlov-02 Renesanční_Krumlov - Renesancni-Krumlov-01 Renesanční_Krumlov - Renesancni-Krumlov-05

Základní škola T. G. Masaryka © 2024 | Prohlášení o přístupnosti