Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213

Prvňáčci poprvé v knihovně

27. října 2023

Každý školní rok čeká na naše nové prvňáčky projekt Cesta do knihovny, při kterém ve spolupráci s Městskou knihovnou v Českém Krumlově poznají, jak to v knihovně chodí, jak se máme chovat nejen v knihovně, ale i celkově ke knihám a v neposlední řadě, co je potřeba k získání čtenářského průkazu.

V říjnu navštívily městskou knihovnu třídy 1. A a 1. B a obě třídy si návštěvu moc užily. Už teď se děti těší na další a zejména na poslední červnovou návštěvu, při které budou pasovány na čtenáře. V knihovně nás zaujal plakát Braňte knihu od Josefa Lady, díky kterému jsme si znovu zopakovali, jak se ke knihám máme chovat a co s nimi určitě nemáme dělat.

Cesta_do_knihovny - Plakat-Josef-Lada

S písmeny, kterými jsou knihy naplněny, se prvňáčci seznamují od začátku školního roku. Naším velkým průvodcem je postava Pepy, jehož jméno figuruje v názvech našich pracovních sešitů a proto jsme také toto jméno zkoušeli jako jedno z prvních slov modelovat už v září. Bavilo nás také sestavit z natrhaného barevného papíru první hlásku našeho jména. Teď v říjnu už jsme se přesunuli do pracovního sešitu Školák Pepa a Pepova písanka. Držte nám palce, zatím jsme zvládli písmena O a S a jde nám to skvěle.

Mgr. Tereza Šimečková a Mgr. Anna Vlašánková (třídní učitelky prvních tříd)

Základní škola T. G. Masaryka © 2024 | Prohlášení o přístupnosti