Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213

Halloween 31. října 2023

7. listopadu 2023

Dne 31. října u nás ve škole proběhl Halloween. Děti přišly do školy v různých kostýmech, které byly strašidelné, pohádkové, ale také humorné.

Na školních chodbách se potkávali čarodějové a čarodějky, upíři, kostlivci a mumie, nájemní vrazi a jejich oběti, členové Addamsovy rodiny, různá zvířata, autíčka anebo třeba i sůl a pepř.

Někteří se dokonce rozhodli zúčastnit módní přehlídky a soutěže o nejlepší kostým. V porotě zasedali žáci z našeho Školního parlamentu a měli možnost vybrat ty nejlepší masky.

Nejlepší kostým byl vyhlášen pro 1. i 2. stupeň. Za 1. stupeň se na 1. místě umístil čaroděj Damián Weishäupl a za 2. stupeň Matěj Vejskrab z 9. C, který se proměnil v mumii. Oba získali od poroty maximální počet bodů – od každého porotce dostali desítku!

Na 2. místě skončil Tomáš Svoboda z 9. C jako James Bond a na 3. místě Anežka Šimečková z 1. A, která byla opravdu dokonalou verzí malé Wednesday.

O 4. místo se pak dělila čarodějka Beata Rehbergerová z 5. A s Mrtvou nevěstou Martinou Fošumovou z 8. A. Na 5. místě se umístilo rovnou několik lidí – trojice Anežka Doubravská z 8. A, Nella Hanzlíková z 8. B a Simona Licheva z 9. C spolu s Antonínem Doležalem z 8. C, uklízečem z Černobylu.

Ceny za nejlepší kostýmy byly předány Parlamenťáky následující den o velké přestávce.

Na dvoře bylo možné navštívit i fotokoutek, u kterého fotila paní učitelka Musilová.

A Halloween byl dokonce i náplní některých hodin.

Zapojili se opravdu všichni, od nejstarších až po malé prvňáčky. Kostýmů byla opravdu velká spousta a všechny bychom chtěli pochválit, včetně mnoha učitelů, že se této akce spolu s námi zúčastnili. My už se budeme těšit na další školní rok!

Za Školní parlament Simona Hadravová (9. B), Mgr. Tereza Musilová a Mgr. Tereza Charvátová

Základní škola T. G. Masaryka © 2024 | Prohlášení o přístupnosti