Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213

Školní kolo Atletické olympiády 1. stupně

28. května 2024

Ve středu 22. května 2024 proběhl na stadionu FK Slavoj Český Krumlov jubilejní, již 20. ročník Atletické olympiády 1. stupně.

Atleticka_olympiada - IMG-20240528-WA0085

Přestože předpověď počasí na tento den nevypadala nijak příznivě a sluníčko se vůbec neukázalo, nakonec dešťových kapek spadlo jen pár. Kluci a děvčata z prvního až pátého ročníku soutěžili ve čtyřech disciplínách. Sprint na 50 m, hod kriketovým míčkem, skok do dálky a nakonec vytrvalostní běh na 400 nebo 600 metrů. Všichni zúčastnění se velmi snažili, byli podporováni svými kamarády, učiteli, ale i rodiči, kterých se na tomto sportovním klání sešlo opravdu hodně.

Fotogalerie z hodu kriketovým míčkem

Fotogalerie ze skoku do dálky

Fotogalerie ze sprintu a vytrvalostního běhu

Tři nejlepší chlapci i děvčata z každého ročníku byli odměněni diplomem a medailí. Kompletní výsledky jsou k nahlédnutí zde.

Nakonec jsme vyhlásili i absolutního vítěze celé olympiády a v tomto roce to byli rovnou vítězové dva. Stali se jimi Victoria Andrejco a Daniel Sýkora. Oba zvítězili ve všech čtyřech disciplínách. Na památku si tak mohli odnést ještě zlatý pohár pro absolutního vítěze.

Sportovní uznání patří všem klukům a holkám, kteří se olympiády zúčastnili a poděkování si zaslouží rovněž všichni, kteří se podíleli na bezproblémovém průběhu celého dopoledne. Šlo především o to, abychom si tento den pořádně zasportovali a to se určitě podařilo. Všichni se už těšíme na příští ročník.

Mgr. Aleš Hradecký

Základní škola T. G. Masaryka © 2024 | Prohlášení o přístupnosti